Christina Kovac

Kategori: THOUGHTS

Takes 2 selfies.... Deletes 22 selfies!

Hej girls! Tanken var att fota en massa idag men det spöregnar ute.... Såklart! Meningen var att jag skulle fotas utomhus men det får bli imorgon (om solen tittar fram). Jaaa vad har jag gjort idag förutom att sorterat bland de nya plaggen jag fått hem, kollat rundor på onlineshops, och kollat lite bloggar - JO ingenting alls, ska nog fota lite till er ändå. Ska bara skriva klart här först! :) O ligger ändån och sover och han bad mig att väcka honom ENDAST om det slutar regna... YAY skit kul - det kommer inte att sluta regna. -.- ! Tycker att detta är den sämsta sommaren i Sverige som jag varit med om. BIG NO NO. Vill resa....... Okaj ska sluta gnälla nu. 

Fick förresten en fråga om hur jag vågar gå i högklackat till vardags på stan. Vet att det finns en hel del som skäms att gå i högklackat. MEN VARFÖR SKULLE MAN INTE GÅ I HÖGKLACKADE SKOR? Nu ska man ju inte ha värsta "party skorna" kanske, enligt mig. Men öppen tå med en tjock, lite längre klack funkar bra, eller chunky heels/kilklack. Ett par snygga heels och lite smycken kan göra en enkel outfit supersexig, och det gillar vi ju! Sedan tycker jag att man ska få gå i precis vad man vill, vill du ha högklackade skor så ta på dem och rocka stan med dem. De åsnorna som blänger eller tittar snett ska man bara le åt och gå med huvudet högt, låt självförtroendet lysa igenom! 

The pleasure we feel in criticizing robs us from being moved by very beautiful things.

Jag tänker inte skriva någon smörig text om att jag inte är den som dömer människor efter det yttre. Men något som jag börjat reta mig otroligt mycket på är det faktumet att tjejer gillar att trycka ner andra tjejer. Jag kan också se en person och tänka "vad har hon på sig", "tittar hon inte i spegeln medan hon sminkar sig", "hon förtjänar inte det där", "hur ser hon ut egentligen" - ja det första man gör är att döma. Och jag är den första att erkänna att jag gör det MEN jag gör det i tystnad för mig själv! Alla har vi olika åsikter och väljer olika. Mina åsikter och val av livsstil/kläder/utseende är ingenting som påverkar någon annan än mig i grund och botten. Så varför vill man vara en sådan ynklig och vidrig människa som väljer att viska lite högre om "hur ful någon är". Eller FRAMFÖRALLT de som väljer att skriva anonyma elaka kommentarer, de som väljer att personligen sitta och skriva ut på sociala medier om hur ful någon är och sitta och gotta sig med att påpeka andras brister (har de glömt att man inte väljer utseendet man föds med eller är det bevis på låg kompetens?). Sedan är de idiotiska nog att använda argumentet att "ALLA HAR RÄTT TILL EN ÅSIKT". NEEEEJJJJJJ det finns inte någon på denna planet som har rätten att berätta för någon annan om att deras livstil är fel eller sättet de ser ut på är något du inte gillar. HUR JÄVLA VRIDET OCH FEL ÄR INTE DET? 

Hur rasande hade du inte blivit om du råkat överhöra en förälder säga till sin 5-åring hur jävla ful "hen" är, att "hen" inte alls är lika söt som de andra på dagis. Vi lära de yngre generationerna att inte vara dumma mot varandra, att INTE säga elaka saker om varandra. Men när de växer upp möts de av att hur man ser ut är "viktigt", man får inte vara för smal, inte vara för tjock. Man ska helst ha platt mage, fylliga bröst och stor röv. Tänderna måste vara raka, näsan liten och håret ska färgas efter trender. Dock så får man inte ha använt fillers eller justerat ansikte/bröst. Motsägelsefullt? JA! Sminket måste även vara "on fleek" och ögonbrynen ska vara en vissa form och tjocklek. Annars är "utseende-poliserna" där för att påpeka om hur fel ens utseende är. Är det alltså mer normalt att en vuxen främmande människa man inte känner ska ta sig den friheten, utan att veta om personen ifråga sedan tidigare blivit nedtryckt för sina komplex och deras elaka, vidriga kommentar är de sista avgörande som får personen att tvivla så hårt på sig själv att de drar sig tillbaka från hela sin omgivning och gömmer sig hemma. Den mobbade börjar leva ett osocialt liv för de är så rädda att gå ut och bli lika dömda som på internet. De slutar jobba för sina mål och drömmar, och kastar bort sitt enda liv och slösar bort år de aldrig får tillbaka för att de är så rädda för att bli rent ut sagt påhoppade för sina utseenden. Eller väljer att lägga sig under kniven pga andras motbjudande kommentarer. Vissa är så hjälplösa och osäkra att de inte kan rädda sig själva från att ta sina liv. VEM är det som tar ansvar för att man orsakat lidande och sorg? Vem tar ansvar för den ångest som orsakas? Och framförallt vem tar ansvar när nätmobbningen gått så långt att de släckt ett liv? Som de säger, en kan inte göra skillnad men alla kan göra något. Så kanske om du tillhör de som mobbar, gör skillnad, var glad mot alla du möter ute i de verkliga livet och var positiv när du delar åsikter på sociala medier. Om du inte har något snällt att säga, var tyst. Föregå med ett gott exempel så kanske allt fler gör detsamma, och ditt framtida barn eller någon i din omgivning slipper att drabbas av en mobbares hårda ord.

Tänk en extra gång innan ni väljer att skriva något elakt om någon annans utseende. För vad säger det egentligen om dem som uttalar sig negativt och elakt om andra? Att de inte har tillräckligt med respekt för sig själva? Att de saknar förmågan att vara lyckliga för vem dem är och vad de har. Att de saknar förmågan att känna respekt för sitt samhälle och sina medmänniskor? Att de mår så dåligt att de gärna glömmer bort sig själva och sina komplex för några sekunder för att hacka på andra som för dem är okända människor. Kommer de som mobbar någonsin vara tillfredsställda med sina liv? Enligt mig är man inte tillfredställd med sig själv eller sitt liv sålänge man känner ett sådant behov av att trycka ner andra med elaka "åsikter" och kommentarer. För jag tvivlar på att DU själv eller din omgivning är så mycket mer "perfekt" än dom som du väljer att mobba ute på sociala medier med elaka kommentarer om utseende och livsstil. Just sayin'.

Det är dags att ge varandra utrymme till att växa, till att vara oss själva. Vi behöver ge varandra utrymme så att vi med öppna armar kan ta emot ideer av varandra, inspireras av varandra, lära oss om vad uppriktighet egentligen innebär. Vi måste lära oss om integration och respekt. 

 

10 random facts about me.

Ser att det börjar trilla in lite fler läsare nu, och därför vill jag att ni som är nya ska lära känna mig lite bättre! 

 

1, Jag kommer urspungligen från Helsingborg, är uppväxt här. Första gången jag flyttade hemifrån var för ett år sedan nu, och det var ända upp till Luleå där min pojkvän pluggar till civilekonom. 

2, Jag har aldrig någonsin varit så kär i någon eller så tacksam över att jag har en sådan person som min pojkvän i mitt liv. Åh vad han har fått mig att växa som person. Han har lärt mig att ta vara på allt det pengar inte kan ersätta i mitt liv. Han har även pushat mig mot mina mål, som fått mig att börja kämpa lite hårdare för de mål och drömmar jag har. Snart är vi där vi vill vara! Det vet jag.

3, Jag har 7 tatueringar, och jag vill ha MEEER. Jag älskar mindre, enkla tatueringar som betyder något. 

4, Jag piercade min navel när jag var 13 år gammal. Är 22 år nu och jag älskar den fortfarande. 

5, Mitt klädintresse började redan som liten (innan förskolan), mamma fick aldrig klä på mig. Jag valde mina outfits själv! Haha mini fashionista! ;) 

6, Från att jag var 14 år till att jag var 17 (skulle fylla 18) var jag en väldigt arg och sorgsen människa, jag hamnade i ett förhållande där jag blev grovt manipulerad, hotad och mina tonår som skulle varit dem bästa togs ifrån mig. Som tur är fann jag de tjejerna som idag står mig närmast när jag började gymnasiet och insåg tillslut att jag ville vara lika självständig och lycklig som dem. Jag hade aldrig tidigare suttit på stan och fikat förän en sommar när jag var 17,5 år. Jag minns den dagen som igår. Jag är varken bitter eller ägnar mina tankar åt det förflutna, jag är glad över att jag tog tag i mitt liv och slutade ljuga för mig själv och min omgivning.  Har fått uppleva och njuta av vartenda sekund med mina vänner, levt livet och skapat mig massor med minnen som jag kommer att bära med mig förevigt. Och för två år sedan fann jag min stora kärlek. Sedan dess har jag haft båda fötterna på jorden, vetat vad jag vill ha för människor runt om mig och aldrig någonsin tagit emot skit jag inte förtjänar/låtit någon köra med mig! 

7, Jag älskar att jag fick chansen att börja blogga. Fick flera erbjudanden om att blogga och jag valde forme som känder mest genuint. Hur som helst så var det tack vare mitt instagram konto som jag en dag helt spontant valde att öppna för allmänheten. Jag hade aldrig som mål eller ens en tanke under den tiden på att jag ville ha flera tusentals följare. Men tydligen så var det något jag gjorde rätt och jag insåg att jag var ganska duktig med kläder och mode. Idag har jag över 75 000 följare och jag är så otroligt tacksam över allt som jag fått ta del av tack vare mitt konto, tack vare er, mina följare.

7, Jag har så länge jag kan minnas velat jobba med styling, mode och skönhet!

8, Jag är en riktigt djurvän och vill rädda alla djur jag ser. Jag blir arg och börjar mer än gärna argumentera mot människor som yttrar sig om djur på ett nedvärderande och dåligt sätt. Försök aldrig hamna i en diskussion med mig, för jag ger mig ALDRIG! ;) Haha jag är envis som bara den samt ett hett temperament. 

9, Jag kommer ursprungligen ifrån Kroatien, men föddes i Sverige. Mina föräldrar är mina favoritmänniskor i hela världen, mina bästa vänner. Som jag har haft så otroligt roligt ihop med, dem är verkligen inte bara föräldrar utan mina närmsta och bästa vänner som jag delar allt med. Alltifrån skratt, glädje, tårar och oro. Dem vet ALLT om mig! Jag har inga syskon, och det ville jag aldrig ha då jag var egoistisk nog att vilja ha mina föräldrar för mig själv som liten. Haha...

10, Jag vill ha minst 2-3 barn. Men innan vi tar det steget vill vi att studier och mål är klara. Vi vill hinna skämma bort varandra först, vi vill resa och uppleva så många ställen som möjligt och bara få njuta av att vara tillsammans innan vi skapar en till liten människa som kommer att förändra våra liv föralltid. 

 

without Mother Nature we will cease to exist.

"We can’t forget about the most important things in life, starting with the incredible planet we call home. The following list represents some of the most powerful examples of street art from all over the world; each one campaigning for the good of all things natural, including mankind. Remember, without Mother Nature we will cease to exist."

SOURCE - HERE

so much love for you guys.

 

- Kommentarer som dessa är vad som får mig att vilja fortsätta och att inte ge upp! Tack Cecilia för att du gjorde min dag. Jag må ha inspirerat dig till det bättre, men dina ord har verkligen inspirerat mig till att inte ge upp, till att lära mig mer och bli bättre, så att jag kan fortsätta inspirera och hjälpa tjejer som känner sig vilsna. Jag vill kunna hjälpa er att boosta självförtoendet, ni ska gå igenom stan med en killer outfit och huvudet högt med ett leende på läpparna, FÖR ATT NI VET ATT NI SÅ JÄVLA BRA & SNYGGA! Lots of love babes. <3

"Hej! Först vill jag säga att du är så otroligt vacker! :-) Jag följer din blogg dagligen och du har gett mig så mycket inspiration. Till och med min syster säger "Vad fin klädstil du har fått. " "Den tröja passar du i, du är så fin" Jag har aldrig riktigt klätt mig så fint, och inte velat synas. Gick ofta i mjukis och hood tröja, varje dag. Och alltid svart. Jag har mörkbrunt hår och bruna ögon så jag blev lite dyster i mig själv, och utsläppt hår. Men, när jag sökte på olika bloggar så fastnade jag för din, den utstrålar så mycket glädje. Och det är så fantastisk kul att läsa dina inlägg. Du anar inte hur tacksam jag är, det har ändrat mig till det bättre och jag vågar gå i kläder som jag aldrig ens skulle kollat på tidigare. Allt är så proffsigt, från en enklare outfit till fest. Och jag tycker verkligen det är kul att shoppa nu när jag vågar använda färg och släppa på spärren. Jag har klänningar i olika färger, jeans, snygga toppar, kavajer, blå skinnjacka.. Ja listan är lång. Och det är tack vare dig! Jag vågar liksom synas. Tänk vad kläder kan göra!! Så tack igen för en så himla bra inspirerande blogg! :-) Kram"

 

 

 

hCecilia

SUSHI - NEVER AGAIN.

Hej girls. Kom precis innanför dörren, tänkte blogga lite om min kväll! Pappa bjöd ut mig och mamma till stan idag, så vi promenerade till stan, åt sushi och promenerade hemåt igen. Det var första gången jag provade sushi idag och jag vet varför. Jag avskyr rå firre men har varit så sugen då PRECIS ALLA i min omgivning älskar det och pratar så bra om det. NOOO SÄGER JAG BARA NO - she wasnt readyyyy.. HAHAHA vet ni vad det bästa var, jag stoppade en av bitarna i munnen - som var fylld med rom (fiskägg) bland annat, stoppade alltså HELA i munnen och sen tittade jag bara på mina föräldrar med munnen fylld av den här stora jävla biten. Reste mig upp, gick förbi disken och smålog mot killen (låtsades att jag ba skulle på toa en snabbis), spottade ut biten i toaletten så fort jag fick chansen. Missförstå mig inte, vissa bitar var helt okej, ätbara. Men jag föredrar McDonalds...  Sushi var ingen höjdare för mina smaklökar.

Be patient. The storm will pass. The spring will come.

Känner mig otroligt stressad inför det mesta i livet just nu. Har hamnat i en svacka. Känner mig helt hjärndöd. Liksom 22 år gammal, och jag har inte kommit dit jag vill ännu. Jag måste komma igång med mina rutiner, träning, blogga, hitta jobb och samtidigt leta utbildningar. För när vi är klara i Luleå, funderar jag på (om jag inte fått några av de jobben jag vill ha) att börja utbilda mig i Köpenhamn. Det är fan inte lätt att bestämma sig vad man vill ha utav livet, vilken press man är villig att lägga på sig själv och vad man är beredd på att ge upp från vardagen. 

Jag vill kunna handla de jag vill, jag vill kunna skaffa mig en lägenhet, jag vill kunna resa, åka iväg på weekends med min pojkvän och vänner. Jag vill få ut det mesta av livet och jag vill vara lycklig. Jag vill vakna upp lycklig varje dag, om jag kan det (med hälsan i behåll då förstås). Jag tänker kämpa tills jag gjort det JAG VILL av mitt liv, tills jag är där jag vill vara.

lost in ya love.

Hallloo, nu har jag faktiskt städat och diskat. Tänkte fixa te och mackor, och sedan krypa ner framför 50 shades of Grey. Såg den häromdagen med min fina Nara, och jag har lite svårt för den. Handlingen är fin, men dom har alltså inte ens fått ihop en tredjedel utav första boken...i första filmen. Så jag undrar verkligen vad tvåan kommer att innehålla och hur dem tänkt att få med resterande händelser från första boken OCH så den andra såklart..? Böckerna är i alla fall JÄVLIGT mycket bättre måste jag ta och påpeka.

// Shorts - H&M // Topp - OLDIE //

Förresten ser ni min fina drömfångare? I love it! Jag längtar redan efter att få flytta tillbaka och hitta en lägenhet som passar oss och få inreda den precis som vi (jag) vill! ;) hehe.

Good morning.

“My father had taught me to be nice first, because you can always be mean later, but once you’ve been mean to someone, they won’t believe the nice anymore. So be nice, be nice, until it’s time to stop being nice, then destroy them.”

Repost.

Why do people care so much about other people being materialistic
? Why do people care so much about how others spend their money? 
Why do people care so much about others personal life decisions? 
Why do people care so much about how some people like to wear makeup, hair extensions, get fake boobs, wear fake lashes, whatever they do.
 Why do people care about other people’s money and appearance in general? 
How does it affect their life in any way??

fashion babes.

Vart får du din inspiration från?

Jag älskar snygga tjejer, och jag älskar att titta på hur andra kombinerar och matchar sina kläder. Det är nog där jag mest får inspiration från, instagram konton, tumblrs och bloggar. Några av mina favoriter som jag kollar in dagligen är ninamariwany.sejohannaeo.se, elinjaconelli.se och - duktiga på att uppdatera, och otroligt bra med tips om kläder och smink/skönhet! På min instagram kan ni även bläddra igenom vilka jag följer och själva följa för lite mer inspiration, massa snygga fashion babes! ;) Jag älskar enkla plagg kombinerat med snygga skor/smycken, jag älskar snyggt sminkande tjejer med fräsht fixade hår. Man behöver inte vara lång eller kort, pinnsmall eller kurvig, långt hår eller kort hår SÅLÄNGE man vet vad som funkar för en själv, alla kan i princip klä sig/sminka sig. Man måste bara hitta rätt, testa er fram, ta inspiration och gör om det till ert egna lilla verk. När jag ser någon snyggt klädd tjej, eller snyggt sminkad tjej blir jag alltid superinspirerad och försöker komma på vad jag har hemma som jag kan matcha på liknande sätt, fast på mitt sätt. Det är inte precis de enklaste att bara komma på outfit efter outfit i huvudet. Då brukar jag alltid kolla runt på instagram och bloggar. Ibland drar jag fram alla kläder ur garderoben och testar 5 olika t shirts och velar mellan 2 olika byxor, resten flyter på, då vet man om nedsläppt eller uppsatt är snyggare till, vilka skor man ska ha, och vilken jacka som passar bäst över outfiten. :)

My advice for aspiring writers is go to New York. And if you can’t go to New York, go to the place that represents New York to you

Jag älskar att planera och sätta upp mål tillsammans med min andra halva. Inom något år kommer vi att se över möjligheterna till att bo i Köpenhamn, fatta shoppingen och livet? Åh så nice.. En fin lägenhet och en gosig liten bebiskatt.. Sen pratar vi också om att kanske testa på Paris elle någon annan fet stad. Det är bara att kämpa och hoppas! Jag ska fortsätta dagdrömma och inspirera mig själv till att kämpa på, och vara en bra partner och puscha på varandra i jobbiga stunder.

make a change

Jag brukar iprincip aldrig be er att gå in och gilla eller rösta för något här på bloggen, men jag ber er att titta in HÄR och skriva under för djurens skull. Jag har börjat känna stort medlidande för stackars hjälplösa djur, som inte kan skrika efter hjälp, som inte kan skydda sig på samma sätt som vuxna människor kan göra. Jag tycker att det borde vara en självklarhet att det ska vara lag på att djur, framförallt katter inte ska få köpas av vem som helst. Och sedan lämnas för att dö, eller bo under sämre förutsättningar. Det borde vara förbjudet att kunna skaffa på sig små kattungar när man hyr sina sommarstugor, för att sedan lämna de stackars små liven ensamma utan att kunna vända sig till någon och inte ha något hem att söka skydd i. Usch, jag bokstavligen äcklas av människor som ser ner på oskyldiga djur, som inte kan skydda sig eller hjälpa sig själva på något vis mot en ond människa. Jag hoppas verkligen, att alla de människor som tycker att det är "kul" att plåga djur, eller spottar på djur får tillbaka ingenting annat än SKIT och olycka i livet. 

Gå in här och skriv in Namn, Efternamn, Ort och mailadress. Det går fort och det lär göra skillnad om bara alla tar sig tid. Det är inget som påverkar någon negativt, utan det förbättrar endast djurskyddslagen för djurens skull. <3

heartbroken

Så, från att alltid ha en H&M tillgänglig som släpper speciella kollektioner till att sitta och tjura i en jävla lägenhet i LULEÅ som endast har en rutten H&M där man såklart INTE kan få tag på Alexander Wang for H&M plagg. JAG ÄR ARG, LEDSEN, TRÖTT, GRINIG OCH JAG HATAR ALLT OCH ALLA SOM HAFT MÖJLIGHET ATT KUNNA HANDLA. Och jag hatar er som fick tag på de korta tjocktröjorna i scuba med trycket wang över brösten. Jag hatar er nog mest. För det var de enda två plagg som jag ville ha. Och givetvis kom jag inte in på H&Ms onlineshop imorse så jag hade ju inte ens en minimal chans att hinna beställa hem de jävla plaggen. Är seriöst skit arg, hatar mitt liv.

Jag vill också ha en :'(

03:30

Klockan har passerat 03, och jag har ännu inte lyckats somna. Det är utan att överdriva snöstorm ute, vilket betyder att allt är ljusare ute som i sin tur smyger sig igenom persiennerna och gör allt mycket ljusare här inne. Sen saknar jag lille kissen.. Åh hon är så snäll och så otroligt charmig. Så mysig och underbar. Hade jag haft henne här nu hade jag förmodligen somnat till ljudet av hennes spinnande.. För er som undrar om jag har skaffat en katt här uppe, så stämmer det inte. Men jag får mysa och ha henne här hemma för hennes matte och husse. Dem är grannar med oss. Hur snälla är dem inte som låter oss få ha henne hos oss då och då. Eller ah, ganska ofta.

Ligger i sängen och tänker på hur fort jag fäst mig vid henne, och hur mycket jag tänker på henne. Djur kan verkligen förgylla ens gråa dagar. Eller rättare sagt, katter, speciella små pälsbollar. Hon lyckades charma mig den allra första kvällen då vi kom upp hit, vi landade ganska sent, åkte hem och försökte röja upp. Påväg ut för att kasta soporna satt hon där, och traskade försiktigt fram för att sedan stryka sig mot mitt ben och titta på mig med de stora ögonen som att visa att jag gärna fick klappa henne. Helst klia henne under hakan. Åh,, och visst blev jag kär. Vem skulle inte bli de? Så mycket kärlek och glädje en liten katt kan framkalla. Helt otroligt att dem kan vara så underskattade som de är.

Så, nu sitter jag här och tycker synd om mig själv som inte har Stella vid mig som kan smyga från sitt lilla hörn i soffan till sängen för att sedan sätta sig bredvid i sängen och titta sådär som hon alltid gör samtidigt som hon spinner, och så väntar hon artigt tills jag bjuder in henne till mig. Då lägger hon sig gärna som en liten boll precis tätt intill min mage, eller om jag ligger på rygg så lägger hon sig på min mage och sträcker ut sig så att tassarna håller om min hals. Och så spinner hon, tills jag somnar om.

GRATEFUL

Häromdagen fick jag ett mejl innehållandes en målning av mig, jag blev otroligt glad och fick ett lyckorus i hela kroppen. Jag har länge fått kommentarer om att jag är bra på det jag gör och att jag faktiskt inspirerar folk. Men, jag har aldrig känt att jag gör just det, inspirerar tjejer. När jag fick se målningen av mig och den fina text hon skickade med i mejlet blev jag tårögd och det gav mig en sådan motivation till att fortsätta kämpa och sträva efter mina mål inom blogg och mode. 

Ni måste in och kika på hennes blogg, hon är verkligen superduktig. Och jag önskar henne all lycka i framtiden!

katrinarosales.se

Furry little hearts

Åh, det har varit minst sagt händelserikt de senaste dagarna, i torsdags natt räddade vi två HELT nyfödda kattungar, resterande två hade inte överlevt kylan. Och jag har så dåligt samvete att vi inte upptäckte dem tidigare. Då kanske vi hade hunnit rädda 4 små kattungar. Vi hörde små rop på hjälp, små och små, dem var verkligen högljudda. Kändes som att det var de små stackarnas sista rop på hjälp..
Jag fick panik och började ringa runt till en massa katthem och volontärarbetare och baby sprang ut med en skolåda och en varm filt och tog med de två små liven in. Jag hade så ont i hjärtat, att man kan vara så känslokall när det kommer till djur. Jag kan inte riktigt förstå hur människor kan vara så kallhjärtade och ansvarslösa. Usch vad arg jag blir. Så mycket lidande de små söta, mysiga pälsbollarna hade sluppit om bara alla hade tagit ansvar över sina katter. Som tur är finns det människor som bryr sig, och vi ringde en trevlig dam som volontärarbetar med katter och som kunde hämta dem så fort vi ringde för att ge dem mjölkersättning och den tid och kärlek dem kräver tills dem är redo att omplaceras till ett tryggt och kärleksfullt hem.

Vi ska föra över pengar till de volontärarbetare som engagerar sig helt gratis i hemlösa och behövande katter här i luelå, och jag vet att min mamma skänker till de som finns i Malmö/Helsingborg. Jag tänker fortsätta skänka pengar varje månad. Om alla katt och djurälskare hade tagit sig tid att skänka pengar då och då till era lokala volontärarbetare som hjälper hemlösa katter hade det gjort stor skillnad. Det handlar om små summor som man kan skänka bort. För att det är inte summan som är viktig, det är mängden som dem får in. Som i sin tur kan hjälpa så otroligt mycket och allt mindre katter behöver lida ute ensamma och kalla. Så att dem kan slippa riskera sitt liv för en bil som gasar för snabbt eller elaka människor som vill se djur lida.. Så mycket kärlek och lycka dem kan ge en, bara dem hamnar i rätt hem.

Fifteen small steps to happiness

1. “push yourself to get up before the rest of the world - start with 7am, then 6am, then 5:30am. go to the nearest hill with a big coat and a scarf and watch the sun rise.2. push yourself to fall asleep earlier - start with 11pm, then 10pm, then 9pm. wake up in the morning feeling re-energized and comfortable. 3. erase processed food from your diet. start with no lollies, chips, biscuits, then erase pasta, rice, cereal, then bread. use the rule that if a child couldn’t identify what was in it, you don’t eat it.4. get into the habit of cooking yourself a beautiful breakfast. fry tomatoes and mushrooms in real butter and garlic, fry an egg, slice up a fresh avocado and squirt way too much lemon on it. sit and eat it and do nothing else. 5. stretch. start by reaching for the sky as hard as you can, then trying to touch your toes. roll your head. stretch your fingers. stretch everything.6. buy a 1L water bottle. start with pushing yourself to drink the whole thing in a day, then try drinking it twice.7. buy a beautiful diary and a beautiful black pen. write down everything you do, including dinner dates, appointments, assignments, coffees, what you need to do that day. no detail is too small.8. strip your bed of your sheets and empty your underwear draw into the washing machine. put a massive scoop of scented fabric softener in there and wash. make your bed in full.9. organise your room. fold all your clothes (and bag what you don’t want), clean your mirror, your laptop, vacuum the floor. light a beautiful candle.10. have a luxurious shower with your favourite music playing. wash your hair, scrub your body, brush your teeth. lather your whole body in moisturiser, get familiar with the part between your toes, your inner thighs, the back of your neck.11. push yourself to go for a walk. take your headphones, go to the beach and walk. smile at strangers walking the other way and be surprised how many smile back. bring your dog and observe the dog’s behaviour. realise you can learn from your dog.12. message old friends with personal jokes. reminisce. suggest a catch up soon, even if you don’t follow through. push yourself to follow through.13. think long and hard about what interests you. crime? sex? boarding school? long-forgotten romance etiquette? find a book about it and read it. there is a book about literally everything. 14. become the person you would ideally fall in love with. let cars merge into your lane when driving. pay double for parking tickets and leave a second one in the machine. stick your tongue out at babies. compliment people on their cute clothes. challenge yourself to not ridicule anyone for a whole day. then two. then a week. walk with a straight posture. look people in the eye. ask people about their story. talk to acquaintances so they become friends.15. lie in the sunshine. daydream about the life you would lead if failure wasn’t a thing. open your eyes. take small steps to make it happen for you

Politiskt inkorrekt?

Jag fick en fråga angående min ställning till Sverigedemokraterna, jag pratar aldrig politik. Men nu närmar valet sig med stormsteg, och jag kan inte längre vara tyst. Denna frågan är riktad till samtliga SD-anhängare i Sverige; varför kan ni aldrig förklara er?. Politik är en öppen debatt, där man argumenterar för sin sak, men för att en diskussion skall kunna uppstå mellan två parter, bör väl dessa kunna tala för sin sak? "Jag har min åsikt, du har din". Detta är en Sverigedemokrats ända svar, på samtliga frågor. Hur skall vi med andra poltiska ideologier kunna ta er seriöst, om ni aldrig förklarar er? Jag både läser och lyssnar om svensk invandringpolitik, men har aldrig riktigt lyckats komma underfund med vad Jimmie och gänget faktiskt vill. Dessvärre verkar ingen kunna svara på denna frågan heller, varken Jimmie, hans små legosoldater, eller alla vilsna SD-väljare, utan försöker mest skylla ifrån sig. Det är alltid invandrarnas fel. En fåordig retorik som förbluffar mig. I svåra tider letar man ofta syndabockar, det är vad SD gör just nu. Igår debatterade Sveriges integrationsminister Erik Ullenhag mot JImmie Åkesson, där Herr Åkesson fick frågan "Vad skall vi göra med alla invandrare som redan finns i Sverige?". Debatten pågick i cirka fem minuter, tror ni att han svarade på frågan? Knappast. Han började istället argumentera om hemtjänst och äldrevård, om hur folk svälter och dör eftersom invandringen kräver för mycket resurser. Han glömde nog helt och hållet bort att det är i princip tack vare invandrare som våra äldre, faktiskt kan bli omhändertagna och få den hjälp dem behöver. Tur att Erik Ullenhag fanns på plats och informerade honom om detta, då  Sverigedemokrater ofta tycks glömma bort konkret fakta. Jimmie och hans kollegor tycks också glömt bort vad invandringen bidrar till, så som skola, äldreomsorg, sjukvård, jobb och ekonomi i största allmänhet. Åkesson verkar likaså  förtränga de miljarder som invandrare betalar i skatte- och momspengar och hur många företag som faktiskt ägs av just invandrare, vilket i sin tur genererar både jobb och pengar. Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna och deras trogna väljare, är i mina ögon ett stort sällskap sura svenskar som samhället glömmt bort. Jag har svårt för personer som skyller ifrån sig, och som försöker lägga skulden på människor med sämre förutsättningar. Istället för att se problemen, försök att se lösningarna, detta verkar samtliga riktiga politiska partier i Sverige klara av. Det är bra att vår regering och riksdag vågar diskutera invadrarpolitik, det behövs, men propaganda, felaktiga siffror och rasistiska uttalande klarar Sverige sig utan. Sverigedemokraterna kan inte politik, dem saknar kunskapen och förståelsen krig demokrati och någon medmänsklighet existerar inte i deras bubbla. Jag bryr mig om Sverige, om vårt samhälle, men vi är alla människor, oavsett hudfärg, etnisk bakgrund eller religion, och borde hjälpa varandra.

Behandla andra, så som du själv vill bli behandlad. 

leaving one chapter behind &moving on to the next

Precis hemkommen från en promenad med mitt hjärta, naturen här går ju inte precis att jämföras med Helsingborg. Luleås natur syftar jag på. Så till alla er som undrat och försökt gissa er fram till vart någonstans jag flyttat så är det faktiskt Luleå. Så jävla långt upp det går liksom, flyttar hit då min pojkvän ville ha med mig. Och jag ville inte heller vara utan honom såklart. Det är dock bara tillfälligt då han pluggar här, han har 1,5 - 2 år kvar. Så det är alltså så länge vi ska bo här uppe. Jag trivs här, jag har min pojkvän och en nyfunnen vän vid namn Nara som jag trivs med och har superkul ihop med! Givetvis saknar jag min familj och mina vänner så sjukt mycket, men jag är varken ledsen eller deprimerad. Tröstar mig med att det endast är tillfälligt och att jag får uppleva en ny stad, nya människor och får se livet på ett helt nytt sätt. Samtidigt som jag och min andra halva växer och blir starkare tillsammans.

Har ni några frågor så är det bara att fråga, nu ska jag nämligen städa undan lite och snart tvätta medan baby lagar mat. :)

Selfies in his tshirt

Om mindre än 2 veckor flyttar jag med min kärlek, och jag börjar nu känna pirret i magen och nervositeten sprida sig. Jag ska lämna älskade mamma, pappa & min ÄLSKLING mimo (min katt) - vet dock att mamma skämmer bort henne och lär göra det ännu mer när jag är borta. Lär iallafall för första gången få användning utav FaceTime och Skype haha.... Måste få en daglig dos av mina föräldrars ansikten, och en fluffig liten pälsboll.

Men jag flyttar med min kärlek, min bästa vän. Vilket jag ser så himla mycket framemot, det börjar närma sig med stormsteg. Ett nytt kapitel, nya minnen som kommer att skapas. Och göra vårt förhållande starkare än vad det redan är.
Min soulie. <3

Be the best version of you

Har aldrig förstått mig på tjejer som tvunget ska kommentera andra tjejer och lägga ner så mycket av sin tid på att hata. Vad är anledningen? För att man varit med någon dem är med? För att man är med deras ex? För att man ser bra ut? För att man har fina kläder? Så mycket osäkerhet som skapar så otroligt mycket negativ energi, när man kan lägga ner sin tid på folk som älskar en, på saker som gör en lycklig och höjer en, istället för att sänka sig själv till en nivå där man hatar och drar ner stämningen.

Var dig själv, va säker på dig själv och omfamna allt det som gör dig lycklig. Sluta inspektera andra och lägga idiotiska kommentarer som "höjer" dig under endast några sekunder. Ju sötare och snällare du är utåt desto mer kommer det att synas, och du blir direkt mer attraktiv och andra kommer att märka av dig på ett positivt sätt.

Så mina tjejer, sluta upp med hatet nu! Var glada, och är det någon ni stör er på eller inte tycker om, så vänd dem ryggen med huvudet högt och ett leende på läpparna!

After a while, you grow up

En betydelsefull text som fått följa med i mobilen i över ett års tid. När jag kände mig tung och nere, eller ensam (fastän jag hade så mycket kärlek runt mig) så kunde jag lägga mig i sängen och läsa denna text

- för att på något sätt få mig att tänka om, känna alla tusentals möjligheter jag har framför mig. Att sluta vänta och förlita mig på att någon kommer att fixa mina problem. Att det är jag som styr hur varje dag ska starta, och sluta. Ingen annan.